Stryktipset förslag och tips för resultat

Det är svårt att tippa Stryktipset. Men det kanske inte behöver vara svårt att tippa bättre än svenska folket. Eftersom Stryktipset har höjt återbetalningsprocenten är det intressant att titta på det som en spelprodukt. Stryktipset är ett totalisatorspel, vilket betyder att allas insatser delas ut till de som tippat bäst. Det är just därför man kan tåla en lägre återbetalningsgrad än på t.ex. oddsspel på singlar. Man tippar helt enkelt mot andra spelare och inte mot oddssättare.

Nu billigare på OLeary’s för dig som spelar Stryktipset.

Läs mer nedan först bara ett tips om Unibets variant av Stryktipset, Supertoto. Det är jackpott i helgen och dessutom högre återbetalningsgrad än Stryktipset.

Spela på Suptertoto här (Du kan även se matcherna du spelar på)!

Stryktipset tips

Ett bra tips innehåller den rätta raden! Visst hade det kunnat vara så enkelt, men enligt min mening så kan man inte se det på det viset. Visst kommer man oftast ha fler rätt om man har med alla favoriter, men då glömmer man att Stryktipset spelas mot andra spelare. Eftersom favoriterna alltid spelas av folket kommer idel favoritsegrar att ge dålig utdelning då fler ska vara med och dela på kakan.

Om man tänker sig att ett vanligt spelbolag ligger hyfsat rätt i sin bedömning av lagens styrkeförhållanden så kan man jämföra dessa odds på en match med hur svenska folket har tippat på matchen.

Exempel: I helgens kupong finns matchen Helsingborg – GAIS med. Kollar vi på Svenska Spels odds för matchen ger dessa en Helsingborgsvinst i knappa 58 % av fallen. Men Svenska folket har gett dem chansen 81 % enligt sina inlämnade tips. Alltså tippar du HIF som vinnare bör du få rätt i ca 58 % av fallen men hela 81 % av svenska folket kommer också ha rätt.

Vad betyder detta? Jo, eftersom du vill vara ensam om att ha 13 rätt (eller 12,11 och 10 för den delen) så bör du precis som vanligt när det gäller spel hitta spelvärdet. För att få resultat på stryktipset bör du inte spela favoritraden med några X-garderingar.

Undersök gärna utdelningen på Stryktipset i jämförelse med antal favoritsegrar. Då kan du dessutom upptäcka att av de tre starkaste spikarna faller nästan alltid någon.

Exempel: De tre mest spelade favoriterna i helgens Stryktips är HIF, Manchester United och QPR. Skulle man göra en trippel av dessa med Svenska Spels (låga!) odds ger det totaloddset 4,38. Skulle man spela på ett annat bolag skulle man få över 5 i odds. Alltså dessa tre favoriter vinner alla tre bara i en av fem fall!

Alltså, visst måste man spika matcher för att inte behöva betala en förmögenhet för systemet. Men hitta gärna andra favoriter att spika för att hitta värde i dina spikar. Och i helgens system, visst kan Sunderland både spela oavgjort och vinna hemma mot Man U och visst kan HIF tappa poäng mot GAIS. Bara 12 % har spelat på det på dagens Stryktipskupong, men det är självklart troligare än så.

Det finns mycket mer att ta upp om Stryktipset. T.ex. hur man reducerar system, vilka Stryktipssystem som man ska spela eller hur man använder statistik för att tippa smartare än den stora massan. Jag återkommer till det.

Helgens Stryktips hos AB och Expressen, och snart är det landskamp igen.

Taggar: , , , ,

1 svar till "Stryktipset förslag och tips för resultat"

Skriv en kommentar