Tips-SM lag med regler

Är det roligare att tippa tillsammans än ensam? I Tips-SM kan du göra båda delarna. Se reglerna längre ner i detta inlägg. Först en intervju med förra årets lagvinnare.

Tord Jönsson och hans Samling 1600 jagar ännu en mästartitel

Vinnare Tips-SM lag
Skåne dominerar inte bara i miljonvinster utan även i mästartitlar. Malmö FF vann förra året den allsvenska utmaningen i Tips-SM och i lagtävlingen gav skånska Samling 1600, med Tord Jönsson i spetsen, länet ytterligare en Stryktipstitel. Lite mer än en vecka kvar till årets största fotbollsfest och de regerande mästarna gör sig båda klara för att försvara sina titlar.

– Vi satsar på ny vinst i år, det var ingen som ville hoppa av laget så vi kör på samma uppställning. Däremot har det varit massor som vill vara med och det känns smickrande, berättar Tord

Det blev ett spännande avslut för Tord Jönsson som förra året enhälligt utvaldes att representera sitt lag vid finalrundan av Tips-SM i Stockholm. Han klarade elva av de tretton frågorna, men det fick ändå tas till en utslagsfråga för att skilja honom från Johan Nilsson från Markaryd:

– Jag kom närmast på publikgenomsnittet under fotbolls-VM i Sydafrika det gav oss segern, sade Tord i intervjun efter att finalen avgjorts.

Hur var känslan när det var klart att du och ditt lag skulle få uppleva Champions Leaguefinalen i London?

– Ja vad ska man säga, det var väldigt överväldigande. Jag var inte helt säker på alla svar, fick chansa på ett par stycken. Men det var en kanonskön känsla när jag efteråt fick ringa alla och berätta att vi vunnit.

Har det blivit något tippande sedan finalen i London?

– Vi har tippat var för sig och tillsammans regelbundet under väldigt många år och vi har ibland även interna tipstävlingar för att hålla utmaningen och formen igång. Visst har det blivit ett par tusenlappar men vi hoppas miljonerna kommer i årets Tips-SM.

Har Samling 1600 några tips till det svenska folket?

– Vi tippar var för sig och har ingen gemensam taktik. Men vi vet att de alltid blir tre, fyra kryss och att vi i några matcher får chansa, så är det alltid. Favoritlaget bör man spika, det gör i varjafall jag och slutligen gäller det att vara påläst. Vi kollar i tidningens spelsidor efter skador och lagens dagsform. Man kan hitta mycket bra information där som man har användning för i sitt tippande.

Ensam med 13 rätt vinner 10 miljoner kronor, delar ni om en av er vinner miljonerna?

– Det har vi aldrig pratat om. I Tips-SM spelar vi alla individuellt fast tillsammans, däremot de system vi tippar tillsammans där skulle vi dela om vi vann tio miljoner, avslutar han.

Finalresultat Tips-SM lag
1) Samling 1600, Jonstorp- Resa till Champions League – Finalen i London för hela laget
(Tord Jönsson, Jörgen Radenhem, Jonas Friberg, Sören Lauridsen, Tore Jönsson.)

2) Stryktipsfemman, Markaryd- Presentkort, sportresor 10 000 kronor per person
3) Guldgossarna FF, Stockholm- Presentkort, sportresor 5 000 kronor per person
4) FC Bulky Ellos, Borås- EM-kval biljetter till hela laget och till valfri hemmalandskamp
5) Monas Blandning, Markaryd- EM-kval biljetter till hela laget och till valfri hemmalandskamp

Regler för lag:
Ett lag i Tips-SM består av 4–5 personer inklusive en lagledare där var och en lämnar in ett 64-raders system varje vecka registrerat på sitt eget personliga Spelkort. Laget måste bestå av samma lagmedlemmar tävlingsperioden ut.
– Laget anmäls på svenskaspel.se/tipssm eller på en blankett i din spelbutik, genom att fylla i samtliga lagdeltagares Spelkortsnummer.
– Laget kan anmälas i butik eller på nätet fram till lördag 4 februari kl. 15.59.
– Det går även att anmäla laget efter första tävlingsveckan, till och med lördagen lördag 11 februari kl. 15.55, men då kan man inte räkna bort den sämsta veckan.
– Man kan delta i max fem lag, dock med ett och samma 64-raders system. Om någon lagmedlem tippar fler än ett 64-raders system så räknas det system som har lägst antal rätt i tävlingen.
– Lagmedlemmarnas antal rätt räknas ihop varje vecka till ett gemensamt resultat efter det att sämsta resultatet räknats bort.
– Om laget består av fyra personer så kan man inte räkna bort något sämsta resultat varje vecka.
– Lagets resultat de fem bästa veckorna av sex räknas.
– Varje vecka kan du följa resultatet på svenskaspel.se/tipssm.
– Finalen avgörs genom en kunskapstävling om fotboll som äger rum i Stockholm den 18 april 2012.

Taggar: , , ,

Skriv en kommentar