Spela BlackJack

Här kan du testa Black Jack utan att behöva logga in på något spelbolag.

Black Jack regler (från Wikipedia):

Spelet går ut på att komma så nära talet 21 som möjligt utan att bli ”tjock”, det vill säga få över 21. Man måste dessutom ha bättre kort än dealern. Alla klädda kort är värda 10, ess är 11 eller 1. Får spelaren 21 med sina två första kort kallas detta Black Jack och ger en och en halv gånger insatsen, såvida inte dealern också får Black Jack. Får spelaren Black Jack, och dealern har ess som första kort kan spelaren välja att ta ”jämna pengar”, det vill säga få vinst lika stor som insatsen.

Splittning av kort

När en spelare får två kort av samma valör är det i de flesta varianter av Blackjack tillåtet att splitta dem. Vissa varianter tillåter obegränsad splittning, det vill säga så länge spelaren fortsätter att få par kan han eller hon välja att fortsätta splitta, men det är också vanligt att kasinon har ett tak för splittning, till exempel max fyra splittnignar av en enskild hand. Särskilda regler brukar tillämpas för splittning av ess och dubbling efter splittning .

Dubbel och split

Om spelaren får 7, 8, 9, 10 eller 11 på grundgiven så kan han välja att dubbla insatsen. Då lägger spelaren in lika mycket marker som han redan satsat på rutan. Sedan får spelaren enbart ett kort till. Är ett av korten ett ess, så räknas det som ett.

Har spelaren två kort med lika värde så kan spelaren splitta. Då lägger man in lika mycket som insatsen. Man får då två händer av den första handen. Dessa händer spelas vidare som vanligt. Splittar man på två ess får man dock bara ett kort på varje med undantag från att det kommer ett ess till, då man kan välja att splitta en gång till. Man kan inte dubbla en splittad hand.

Skriv en kommentar